Wereldwijd half miljoen ev’s verkocht in 3 jaar tijd

Wereldwijd zijn in de afgelopen drie jaar meer dan vijfhonderdduizend (semi-)elektrisch aangedreven voertuigen verkocht. Dat meldt de Universiteit van Californië UCDavis.

Die heeft de groei van het elektrisch wagenpark in kaart gebracht en ook gekeken welke factoren van invloed zijn. Het instituut telt alle verkopen mee van de afgelopen drie jaar – toen het moderne tijdperk van elektrisch rijden volgens UCDavis aanbrak. Van de half miljoen verkochte ev’s verlieten zo’n tweehonderdduizend exemplaren de showroom in de Verenigde Staten waarvan 66 duizend stuks daarvan naar klanten in de staat Californië gingen. Veel fabrikanten verkopen daar ev’s vooral om aan de federale emissie-eisen te voldoen: de wet stelt dat in 2025 ruim vijftien procent van alle nieuw verkochte auto’s in Californië geen uitstoot meer mag produceren. Bovendien wordt de staat gezien als een van de koplopers op het gebied van elektrisch rijden, zoals Nederland in West-Europa wordt gezien als een van de ev-pioniers.

Volgens cijfers van het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staat het aantal geregistreerde elektrische voertuigen in Nederland nu op 39 duizend stuks.

Forbes Magazine, een zeer bekend zakentijdschrift uit de VS, verwacht dat het aantal verkochte (semi-)elektrisch aangedreven voertuigen in 2018 zal oplopen tot 2,7 miljoen. Daarna zal de afzet nog verder groeien. Volgens het Amerikaanse Electric Cars Report zullen in 2023 wereldwijd per jaar 1,8 miljoen elektrische auto’s worden afgezet. (Bron: ZERauto)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>