Work in progress !

Website amper LP

Website amper LP

Eandis & Power-Station werken sedert begin dit jaar samen aan de uitrol van laadinfrastructuur in Vlaanderen.
Elke stad en gemeente in Eandis gebied heeft de mogelijkheid om via Eandis laadinfrastructuur aan te kopen.
Heeft jouw gemeente al actie ondernomen ? Vraag het na !

 

GRATIS laden in Chièvre, Brugelette (nabij de Panda’s)

foto 2

foto 2

GRATIS laden in Chièvre, Brugelette (nabij de Panda’s)

Op het gemeenteplein van Chièvre kan u vanaf vandaag, geheel gratis uw elektrische voertuig opladen !
Dit is het eerste laadstation van de grote aanbesteding die Power-Station heeft gewonnen.

Ideta, de intercommunale van het arrondissement Doornik is hierbij de opdrachtgever.
Er komen nog 39 laadpalen bij in het jaar 2014.

Veel rijplezier gewenst !

Vanwege het Powerteam

Wijnegem Shopping Center kiest voor Power-Station

powercard a

Afbeelding1

Voortaan kunnen elektrische auto’s en elektrische fietsen worden opgeladen aan de laadpalen van Power-Station op de parkings van Wijnegem Shopping Center. In de vernieuwde parkings van dit mega shopping center werden laadpalen geplaatst voor het opladen van elektrische fietsen, scooters en auto’s.

De gebruiker kan op een eenvoudige manier een Power-Station laadpas aanvragen bij de infobalie van Wijnegem Shopping Center en zijn voertuig laden aan één van de laadoplossingen.

powercard a

Natuur & Milieu organiseert Instapdag Elektrisch rijden

Op 20 september rijdt heel Nederland elektrisch. Dat is het idee achter de eerste Instapdag elektrisch rijden die dan plaatsvindt, georganiseerd door Natuur & Milieu. Trotse eigenaren van een elektrische auto delen hun auto met buren, vrienden en (on) bekenden. Iedereen die geïnteresseerd is in elektrisch rijden kan die dag instappen en (mee)rijden.

Wat: Instapdag elektrisch rijden van Natuur & Milieu
Wanneer: Zaterdag 20 september 2014, van 8:00 tot 17 uur
Wie: Eigenaren van elektrische auto’s stellen hun auto open voor buren en (on)bekenden; Iedereen die wil kan instappen en (mee)rijden.
Waar: Overal in Nederland; aanmelden op instapdag.nl

Wereldwijd half miljoen ev’s verkocht in 3 jaar tijd

Wereldwijd zijn in de afgelopen drie jaar meer dan vijfhonderdduizend (semi-)elektrisch aangedreven voertuigen verkocht. Dat meldt de Universiteit van Californië UCDavis.

Die heeft de groei van het elektrisch wagenpark in kaart gebracht en ook gekeken welke factoren van invloed zijn. Het instituut telt alle verkopen mee van de afgelopen drie jaar – toen het moderne tijdperk van elektrisch rijden volgens UCDavis aanbrak. Van de half miljoen verkochte ev’s verlieten zo’n tweehonderdduizend exemplaren de showroom in de Verenigde Staten waarvan 66 duizend stuks daarvan naar klanten in de staat Californië gingen. Veel fabrikanten verkopen daar ev’s vooral om aan de federale emissie-eisen te voldoen: de wet stelt dat in 2025 ruim vijftien procent van alle nieuw verkochte auto’s in Californië geen uitstoot meer mag produceren. Bovendien wordt de staat gezien als een van de koplopers op het gebied van elektrisch rijden, zoals Nederland in West-Europa wordt gezien als een van de ev-pioniers.

Volgens cijfers van het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland staat het aantal geregistreerde elektrische voertuigen in Nederland nu op 39 duizend stuks.

Forbes Magazine, een zeer bekend zakentijdschrift uit de VS, verwacht dat het aantal verkochte (semi-)elektrisch aangedreven voertuigen in 2018 zal oplopen tot 2,7 miljoen. Daarna zal de afzet nog verder groeien. Volgens het Amerikaanse Electric Cars Report zullen in 2023 wereldwijd per jaar 1,8 miljoen elektrische auto’s worden afgezet. (Bron: ZERauto)